Organisatie

TOP-testteam

Een testteam bestaat in het algemeen uit een gedragsbeoordelaar (beoordeelt gedrag hond), een testleider (leidt de eigenaar-hond combinatie door test) en testhelpers  (helpen bij de uitvoering van de testonderdelen ).

Leden van het TOP-test team hebben dezelfde intensieve scholing gehad en werken onderling nauw samen bij de uitvoering van de test. De betrouwbaarheid van de uitvoering van de test zelf kan alleen plaatsvinden door het hele testteam goed te scholen in het gestandaardiseerd afnemen van de test. Stichting Bestgetest  houdt een register bij van geschoolde  gedragsbeoordelaars, testleiders en testhelpers.

Voor rasverenigingen bestaat het TOP-testteam uit twee gedragsbeoordelaars, een testleider en twee of drie testhelpers (aantal afhankelijk van de grootte van het veld) en een filmer.

Organisatie TOP-test

Stichting Bestgetest  werkt met bevoegde Testco├Ârdinatoren, die een rasvereniging helpen met de logistieke organisatie van TOP-testen (geschikte testlocatie, testmateriaal, testteam samenstellen ect.).

Bij voorkeur wordt ook een dagco├Ârdinator aangewezen, die op locatie zorgt voor de logistieke zaken rondom het testveld (op tijd klaarstaan van de combinaties, begeleiding van de combinatie naar de kantine etc.).